Hoppa till huvudinnehåll

Korvfabrik á la Strömsö - lammkorv och hemkorv

Bjud på hemlagad korv! Smaken är unik och du kan vara helt säker på korvens innehåll.

Ingredienser

 • fårtarm- Lammkorv - Lamatia
 • 400 gram (g) lammkött- Lammkorv - Lamatia
 • 80 gram (g) späck- Lammkorv - Lamatia
 • 80 gram (g) bacon- Lammkorv - Lamatia
 • 250 gram (g) fläskkarré- Lammkorv - Lamatia
 • 3 klyfta vitlök- Lammkorv - Lamatia
 • 80 gram (g) schalottenlök- Lammkorv - Lamatia
 • 1 matsked (msk) sambal oelek- Lammkorv - Lamatia
 • 1 matsked (msk) dijonsenap- Lammkorv - Lamatia
 • 1 st chili- Lammkorv - Lamatia
 • 40 gram (g) smör- Lammkorv - Lamatia
 • örter- Lammkorv - Lamatia
 • 500 gram (g) fläskfärs- Hemkorv - Korv Björklund
 • 500 gram (g) nötfärs- Hemkorv - Korv Björklund
 • 1 kilogram (kg) potatis- Hemkorv - Korv Björklund
 • 100 gram (g) lök- Hemkorv - Korv Björklund
 • 2 matsked (msk) salt- Hemkorv - Korv Björklund
 • 1 matsked (msk) svartpeppar- Hemkorv - Korv Björklund
 • gristarm- Hemkorv - Korv Björklund
Anvisningar: 

Korvstoppning låter som en ganska arbetsdryg syssla men har man bara rätt utrustning går det här snabbt. Korvstoppningstillbehör finns att få till dom flesta större hushållsapparaterna och med hjälp av dem spottar man ut flera korvar i minuten när man väl har korvmassan klar. Om du inte har en maskin själv kanske du kan låna en maskin nära dig.

Michaels korvar går att ha i frysen och plockas fram när man vill bjuda på exotiska grillstunder. Förutom att man garanterat bjuder sina gäster och sig själv på unika smaker – kan man också vara säker på den hemlagade korvens innehåll – det är bara att läsa i receptet. Lammkorv för den som gillar festliga heta och matiga korvar – hemkorv för den som vill ha ett basrecept.

Lammkorv - Lamatia

Skala vitlöksklyftorna och skär dem i tunna skivor. Skala schalottenlöken och finhacka den. Stek vitlöksklyftorna och schalottenlökshacket genomskinliga i lite smör. Låt sedan löken svalna. Mal sedan lammköttet (2m), späcken, bacon, fläskkarré i en köttkvarn. Rör ihop det malna köttet tillsammans med lökblandningen, sambal oelek, senap, hackad chili, smör, salt och örter. Blanda i vatten i smeten sist, smeten skall vara ganska lös för att korven skall bli så mjuk att den går igenom maskinen. Provstek sedan en klick av smeten för att se om den är god och lagom saltad. När smeten är lagom saltad, fyll smeten i korvskinnet i passliga korvlängder. Stek eller grilla korvarna.

Hemkorv - Korv Björklund

Mal potatis och lök tillsammans med köttet. Blanda i salt och peppar till en fin färs. Fyll korvskinnet med färsen. Picka korven med hål så att den inte spricker. Koka korven i ca 20 minuter och låt den svalna i sin egen buljong. Grilla korvarna.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi