Hoppa till huvudinnehåll

Barnmat med efterrätt

Snabblagad barnmat med rena smaker som också går att frysa.

Ingredienser

  • 2 st potatis- Ugnsrostade rotsaker med malet kött
  • 2 st morot- Ugnsrostade rotsaker med malet kött
  • 1 matsked (msk) olja- Ugnsrostade rotsaker med malet kött
  • 200 gram (g) malet kött- Ugnsrostade rotsaker med malet kött
  • 1 matsked (msk) smör- Ugnsrostade rotsaker med malet kött
  • 2 deciliter (dl) jordgubbar- Svärmors jordgubbskräm med mjölk
  • 1 deciliter (dl) vatten- Svärmors jordgubbskräm med mjölk
  • 2 matsked (msk) potatismjöl- Svärmors jordgubbskräm med mjölk
  • 2 matsked (msk) potatismjöl- Svärmors jordgubbskräm med mjölk
  • socker- Svärmors jordgubbskräm med mjölk
  • mjölk- Till servering
Anvisningar: 

Ugnsrostade rotsaker med malet kött

Skala potatisen och morötterna, skär dem i mindre bitar och sätt dem i en ugnsfast form.. Rippla lite olja över rotsakerna och stek dem i ugnen på 225° tills de är mjuka.
Stek under tiden lite malet kött i smör i en stekpanna och smaka ev. av med salt och lite peppar. Blanda de ugnsstekta rotsakerna med köttet.

Svärmors jordgubbskräm med mjölk

Mixa jordgubbarna och blanda dem med lite vatten till en krämig sås. Värm upp såsen men koka inte, eftersom näringsämnen då försvinner och jordgubbarna lätt blir bruna. Blanda potatismjölet med lite vatten och vispa det i jordgubbssmeten. Värm på tills en passlig konsistens uppnåtts. Smaka av jordgubbskrämen med lite socker. Servera.

Både bakad potatis med köttfyllning och jordgubbskrämen går att frysa ner i burkar.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi