Hoppa till huvudinnehåll

Musselsoppa med saffran

Vän av musslor? Pröva Curtis och Bens musselsoppa med saffran.

Ingredienser

Anvisningar: 

Smält smöret i en stor kastrull, tillsätt sedan lök, selleri, currypulver, cayennepeppar, lagerblad, timjan och saffran. Fräs i 5-6 minuter på låg värme, så att saffranen avger färg. Häll i hälften av vinet, öka värmen.

Häll i musslorna, rör om ordentligt, lägg på lock. Koka i ca 1 minut tills musslorna öppnar sig. Lyft bort dem som inte har öppnat sig och spara 6-18 stycken (beroende på storlek) att garnera med. Häll i resten av vinet, öka värmen och koka på hög värme i 8-10 minuter. Häll i fiskbuljongen, koka upp. Minska värmen och sjud på låg värme i 10 minuter. Häll i grädden och låt det nästan koka upp.

Sila soppan genom ett durkslag, sedan genom en sil täckt med silduk. Kasta musslorna. Salta (ev.) och peppra. Servera soppan med de sparade musslorna som garnityr.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi