Hoppa till huvudinnehåll

Rabarbertårta

Fint skuren rabarber ger tårtan ett fint, vindsnurreliknande mönster.

Ingredienser

Anvisningar: 

Värm ugnen till 200°C. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Kavla ut degen på lätt mjölat underlag tills den är 1/2 cm tjock. Skär ut en cirkel ca 8 cm i diameter och lägg den på plåten.

Gör regelbundna snitt med vass kniv på 1/2 cm längs omkretsen av cirkeln. Lägg ut rabarbersnitten i form av en vindsnurra. Strö över socker. Lägg ett ark bakplåtspapper ovanpå och tyng sedan ner tårtan med en panna ovanpå den.

Baka i 25-30 minuter tills degen är gyllenbrun. Tårtan ska bli helt platt. Skär i 4 delar och servera med en kula honungs- och kanelglass.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi