Hoppa till huvudinnehåll

Kinesisk kombinationssoppa

En läcker soppa med såväl kyckling, griskött som räkor.

Ingredienser

Anvisningar: 

Värm upp buljongen nästan till kokpunkten. Lägg i kycklingbröstet och fläskfilén och förväll i 2-3 min. Ta upp dem och låt svalna i 10 min. Skär kycklingbröstet och fläskfilén i strimlor och lägg tillbaka strimlorna i buljongen.

Dela varje räka i 6 delar. Lägg räkköttet i buljongen tillsammans med moroten, majsen och bambuskotten. Låt koka upp. Blanda maizenan med vattnet och rör långsamt ner den i soppan. Koka upp igen och låt sjuda tills det tjocknar.

Knäck äggen i en liten skål och vispa dem lätt med gaffel. Ta soppan av värmen. Rör om så att en virvel bildas och häll i äggvispet långsamt. Lägg i chilin och salladslöken, smaksätt med ljus soja, fisksås och sesamolja.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi