Hoppa till huvudinnehåll

Ricottaplättar med honungssmör

Krispiga ricottaplättar med honungssmör och krossad Daim. Serveras gärna med banan eller jordgubbar.

Ingredienser

Anvisningar: 

Mixa alla ingredienserna till honungssmöret i matberedare tills det blir en jämn massa. Forma smöret till en rulle, lägg i plastfolie och låt ligga i kylskåpet i två timmar.

Blanda ricotta, mjölk och äggula i en skål. Blanda mjölet, bakpulvret och saltet och rör försiktigt ner i äggsmeten. Vispa äggvitorna hårda i en torr ren skål. Vänd ner dem i smeten. Låt lite smör smälta i en teflonstekpanna och klicka ut plättarna i pannan. Ta två matskedar per plätt. Stek på medelhög värme i två minuter eller tills plättarna är gyllenbruna undertill. Vänd och stek dem färdigt på andra sidan.

Lägg upp en halverad banan eller några halverade jordgubbar och tre plättar med en skiva honungssmör på varje tallrik. Sikta lite florsocker över.

Obs! Plättsmeten kan förvaras i en täckt skål i kylskåpet i ett dygn. Förvara även honungssmöret i kylskåpet.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi