Hoppa till huvudinnehåll

Örtstekt lax med sparris och vattenkrasse

På bara 20 minuter snor Bill ihop en delikat middag av lax, sparris och vattenkrasse. gott med potatis eller ris till.

Ingredienser

Anvisningar: 

Pensla hälften av olivoljan över laxfiléerna och vänd dem i den hackade persiljan. Förväll sparrisen och bönorna i kokande vatten i en minut och kyl sedan av i kallt vatten. Hetta upp resten av olivoljan i en stekpanna på hög värme. Lägg i laxen och stek i en minut på var sida om du vill ha lättstekt filé, eller längre enligt smak. Riv sallaten i mindre bitar och lägg upp den på ett serveringsfat tillsammans med vattenkrassen. Skär sparrisen i bitar och lägg ovanpå sallaten. Bryt laxfiléerna i grova bitar och lägg på salladsbädden. Ringla olja och limesaft över salladen. Krydda med salt och peppar, blanda lätt och servera.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi