Hoppa till huvudinnehåll

Kaffedrinkar à la Elisabeth

Elisabeth, som vanligtvis brukar åka runt och titta hur folk bor, hittar vi för omväxlings skull i Strömsököket där hon berättar om sitt andra stora specialintresse vid sidan om boende - nämligen kaffe.

Ingredienser

Anvisningar: 

Elisabeth, som vanligtvis brukar åka runt och titta hur folk bor, hittar vi för omväxlings skull i Strömsököket där hon berättar om sitt andra stora specialintresse vid sidan om boende - nämligen kaffe.

Kaffe är egentligen en betydligt mångsidigare dryck än man många gånger kommer att tänka sig. Det är stora skillnader mellan olika kaffebönor och med hjälp av fantasin kan man blanda till sig kaffedrinkar av de mest varierande slag.

Elisabeth bjuder Susanna på två goda kaffedrinkar varav den ena är en kall drink i mera vuxen smak och den andra en varm kaloribomb som enligt Elisabeth mycket väl kan ersätta en hel måltid.

Elisabeths café batidaElisabeths café batida:

Blanda sockret i kaffet då det ännu är varm
Kyl ner kaffet
Blanda med coladrycken

Vispa gräddvitorna till hårt skum, rör ner en matsked socker
Blanda hälften av äggvitorna med drycken
Toppa resten av äggviteskummet ovanpå
Dekorera med chokladkaffebönor

Elisabeths efterrättskaffeElisabeths efterrättskaffe:

Värm upp mjölken, blanda i nötkrämen. Tillsätt det bryggda kaffet.
Mosa bananen till pure och rör ihop med den vispade grädden. Häll över kaffeblandningen utan att röra.
Dekorera med citronmeliss

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi