Hoppa till huvudinnehåll

Vaniljmuffins med vitchokladglasyr

Muffins kan varieras i det oändliga. Här har Bill valt att smaksätta dem med vanilj och vitchoklad.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 180ºC. Smörj en muffinsplåt med 12 hål med smör eller margarin. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggblandningen varvat med mjölken. Rör om tills smeten är nästan slät. Klicka ut smeten i muffinsplåten och grädda i 20 minuter. Ta ut plåten och låt muffinsen svalna i 10 minuter innan du tar upp dem och låter dem kallna på ett galler.

Låt vitchokladen smälta i vattenbad ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Rör om i den smälta chokladen tills den är slät och låt svalna en aning. Rör försiktigt ner crème fraiche och rör tills glasyren är tjock och krämig. Bre glasyren på muffinsen och dekorera dem med godis.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi