Hoppa till huvudinnehåll

Korianderkyckling med gurkpickels

Bjud familjen eller gästerna på denna välsmakande kycklingrätt à la Bill Granger.

Ingredienser

Anvisningar: 

Ta bort ryggraden ur kycklingarna genom att skära längs båda sidorna om benet. Platta ut kycklingen med handflatan och skär bort bröstbenet. Skär kycklingarna itu på mitten. Blötlägg 8 grillpinnar i vatten i 30 minuter. Skär några skåror i kycklingköttet så att marinaden bättre kan tränga in i köttet. Stick in en grillpinne i varje kycklingbit för att ge köttbitarna stadga och lägg alla spetten i en stor ugnsfast form. Lägg korianderblad, pepparkorn, salt, vitlök, limesaft och olja i en mixer eller matberedare och kör tills du får en jämn pasta. Häll marinaden över kycklingbitarna och gnid in den ordentligt i köttet. Täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet i minst två timmar. Ta fram köttet en halv timme före tillagningen så att det återfår rumstemperatur. Sätt ugnen på 220ºC. Lägg kycklingen på en plåt med skinnsidan upp och ugnsstek i 30–35 minuter, eller grilla på het grill i 6–8 minuter, vänd och grilla på andra sidan i 5–6 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

Gör gurkpickelsen under tiden. Häll vinäger och socker i en liten kastrull och värm på mediumvarm platta. Rör om tills sockret löses upp. Ta bort från spisen och låt svalna. Häll blandningen i en skål, blanda i gurka, lök och chili och rör om.

Servera kycklingen med gurkpickelsen och garnera med färska korianderkvistar och limeklyftor.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi