Hoppa till huvudinnehåll

Nordisk paella

En rolig och snabblagad rätt att servera då man skall ha mat för många.

Ingredienser

Anvisningar: 

Fräs kycklingen i oljan, tillsätt grönsakerna, sedan fisken. Smaka av med dill, salt, peppar och med curry och tabasco. Innan servering, blanda i kräftstjärtarna. Servera matlagningsyoghurt till den nordiska paellan.

(En rolig rätt att servera då man skall ha mat för många. Det här går snabbt; har du förberett färdigt tar det 10-15 minuter innan rätten är färdig. En murbottenpanna går bra som paellapanna. Om rätten tillreds över öppen eld får den en fin röksmak. Viktigast för ett gott slutresultat är i vilken ordning man sätter i ingredienserna. Kycklingen först, sedan grönsakerna, fisken i en kort stund och strax innan servering kräftsjärtarna.)

Vintips!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi