Hoppa till huvudinnehåll

Ugnsstekt kolja med havskräfta och oliver, aioli

En smaskig ungnsstekt kolja som kombinerat med havskräftorna blir en riktig havsskatt.

Ingredienser

Anvisningar: 

Salta och peppra fisken, pressa lite citron över och låt ligga i rumstemperatur i 30 minuter. Dela havskräftorna på längden.

Sätt ugnen på 230 grader. Skiva potatisen, löken och citronen. Lägg allt på en långpanna. Lägg kvistarna med rosmarinen över, ringla lite olivolja över. Salta och peppra. Rör om. Stek i ugnen i 20 minuter, sätt på grillen de sista 5 minuterna.

Ta ut plåten med potatisen ur ugnen, lägg på fisken och kräftorna och strö över oliverna. Sätt in i ugnen igen och stek tills fisken är färdig, ca 6 minuter. Smaksätt med salt och svartpeppar.

Ta ut och servera med sallad och aioli.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi