Hoppa till huvudinnehåll

Kålrotsravioli

Kålrotsravioli fungerar skilt för sig eller som tillbehör till kött eller fiskrätter.

Ingredienser

Anvisningar: 

God smak, lång hållbarhetstid och billigt pris. Det är något som kännetecknar alla dom inhemska rotsakerna. Här har Michael skapat några rätter som tar fram rotsakernas smaker på ett bra sätt. Rostade palsternacksstavar och kålrotsravioli fungerar skilt för sig eller som tillbehör till kött eller fiskrätter. Dessutom bjuds här på ett recept på rödbetor som också det är otroligt enkelt.

Koka kålroten i saltat vatten tills den mjuknar. Vispa den till puré, smaka av med salt och peppar. Låt purén svalan och blanda sedan i finskurna örter och riven ost.

Blanda ihop durumvetemjöl, vetemjöl och äggulor och arbeta degen tills glutenstrukturen utvecklats. Då är degen elastisk, bäst blir det om du låter degen stå i kylen över natten eller sätter den under plastfolie några timmar. Nu formar du degen till ravioli. Kavla ut två tunna degplattor i pastamaskinen. Klicka högar med kålrotspuré på den ena plattan och sätt den andra på. Tryck ihop kanterna och skär ut raviolin, koka den snabbt (1-2 min.) i lättsaltat vatten.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi