Hoppa till huvudinnehåll

Rostade palsternacksstavar med pesto

God smak, lång hållbarhetstid och billigt pris. Det är något som kännetecknar alla dom inhemska rotsakerna.

Ingredienser

Anvisningar: 

God smak, lång hållbarhetstid och billigt pris. Det är något som kännetecknar alla dom inhemska rotsakerna. Här har Michael skapat några rätter som tar fram rotsakernas smaker på ett bra sätt. Rostade palsternacksstavar och kålrotsravioli fungerar skilt för sig eller som tillbehör till kött eller fiskrätter. Dessutom bjuds här på ett recept på rödbetor som också det är otroligt enkelt.

Börja med peston. Kör basilika, 1 krm salt, ½ krm nymalen svartpeppar, vitlök, pinjekärnor olivolja och riven parmesanost ingredienser hårt i en mixer till pesto.

Skala palsternackan och skär den i stavar. Blanchera stavarna, lägg dem sedan i en ugnsfast form och droppa matolja över. Salta och peppra, droppa peston på och rosta i ugnen på 175° tills palsternackan fått en fin färg.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi