Hoppa till huvudinnehåll

Saltbakade rödbetor med smetana och rödlök

Rödbetorna är som mjukkokade, skalade och skurna i klyftor det perfekta tilltugget.

Ingredienser

Anvisningar: 

God smak, lång hållbarhetstid och billigt pris. Det är något som kännetecknar alla dom inhemska rotsakerna. Här har Michael skapat några rätter som tar fram rotsakernas smaker på ett bra sätt. Rostade palsternacksstavar och kålrotsravioli fungerar skilt för sig eller som tillbehör till kött eller fiskrätter. Dessutom bjuds här på ett recept på rödbetor som också det är otroligt enkelt.

Lägg grovt salt i en ugnsfast form och placera rödbetorna på saltet. Baka dem i ugn på 175° ca 45 minuter, tills de mjuknat. Tag då ut dem och låt dem svalna. Skala dem sedan och skär dem i klyftor. Servera dem tillsammans med smetana och saltgurka.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi