Hoppa till huvudinnehåll

Pasta med tomatsås, salami och pinjenötter

En vegetarisk tomatbaserad pastasås som går bra med vilken pastasort som helst.

Ingredienser

Anvisningar: 

Tomatsåsen:
Skär tomaterna i klyftor. Skala och finhacka löken och vitlöken. Lägg alla ingredienserna till tomatsåsen i en kastrull. Koka till en tomatsås. Smaksätt med salt, peppar och en nypa socker.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet. Blanda pastan med tomatsåsen och salamin.

Lägg upp på ett stort fat. Lägg ruccola, pinjenötterna och den rivna parmesanen på toppen. Dra några varv med svartpepparkvarnen.

Tips! I väntan på pastan kan det vara gott med lite tilltugg. Bröd och skinkrullar med mozzarella och soltorkad tomat är en gott och snabbt tillagat tillbehör, se recept till höger.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi