Hoppa till huvudinnehåll

Lamm- och kantarellragu med rosmarin

Mustig höstmat som kräver lite tid men blir väldigt gott.

Ingredienser

Anvisningar: 

Lammlägg d.v.s bendelen på lamm eller varför inte får är en billig råvara. Det är visserligen inte så mycket ”kött på benen” men kokar man dem ger dom istället en saftig buljong som är en underbar bas för såsen.

Bryn lammläggen. Plocka under tiden en del av rosmarinen, skär den fint. Koka sedan lammläggen mjuk tillsammans med vitlök, gul lök några kvistar rosmarin och timjan. Tag sedan upp lammläggen och sila buljongen. Låt buljongen koka ner tills ca. hälften kvarstår.

Plocka bort köttet från den kokta lammläggen. Putsa och bryn kantarellerna. Förväll morötterna och sockerärter. Skär sticklöken i en cm:s slantar.

Tag den reducerade buljongen. Tillsätt vinäger för att ge den lite syra. Blanda i köttet, kantarellerna, grönsakerna och finskuren rosmarin. Det skall bli en mycket tät gryta, den skall inte bestå av mycket sås.

Servera med kokt potatis

Vintips!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi