Hoppa till huvudinnehåll

Brandade med rökt makrill

Ett matigt tilltugg för cocktailbordet med bl.a. potatismos och bröd.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skala och koka potatisen och vispa ett potatismos med olivoljan, varm mjölk och smör. Vispa riktigt fluffigt. Riv vitlöksklyftorna. Blanda ner makrillen, vitlöken och dillen och vispa lite till. Om moset är för fast, häll i lite mer olivolja eller mjölk.

Portionera ut det smaksatta moset i små glas, till exempel whiskeyglas. Häll lite olivolja över och toppa med hackad dill och pressad citron.

Bröd:
Skär brödet i tunna, långsmala skivor, lägg på galler. Ringla lite olivolja över och salta. Grilla i ugnen i 200 grader tills de är gyllenbruna, ca 5 minuter. Stick brödet i purén och servera.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi