Hoppa till huvudinnehåll

Glace au four

Som efterrätt i Tinas nyårsmeny kommer en glace med maräng, jordgubbssorbet, glass, dajm och amaretto. Behöver man säga mera..!

Ingredienser

Anvisningar: 

Plasta en springform och lägg en maräng(botten) i botten. Ställ in i frysen. Ta ut sorbeten ur förpackningen, skär i små kuber, frys in igen.

Vispa vaniljglassen mjuk, blanda i dajm och amaretto. Lägg hälften av vaniljglassen i botten på formen, lägg på sorbet och resten av vaniljglassen. Lägg på en marängbotten som lock. Plasta och ställ in i frysen.

Marängen:
Koka upp ett vattenbad på spisen. Häll äggvitan, sockret och citronskalet i en skål som passar kastrullen. Vispa med elvisp tills sockret löst sig. Marängen får inte kännas kornig.

Ta skålen ur vattenbadet och fortsätt vispa till en maräng, ca 6 minuter. Bred ur marängen på den frysta glassen, plasta och sätt in i frysen. Allt detta kan göras dagen innan!

Nyår:
Sätt ugnen på 220 grader. Ta ut formen ur frysen och sätt in den så långt ner i ugnen som möjligt i 7-10 minuter. Marängen ska få en jämn gyllenbrun färg.

Övriga rätter i Tinas Nyårsmeny se receptlänkarna till höger.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi