Hoppa till huvudinnehåll

Hummercocktail med tomatgelé

En verkligt lyxig förrätt. Tomatgelén kan även vara intressant att prova med andra rätter.

Ingredienser

Anvisningar: 

Plocka (det vill säga rensa) hummern, spara klorna till garnering. Skär paprikan i tärningar. Hacka ner köttet och blanda med majonnäsen, paprikan och rödlöken. Smaksätt med salt och svartpeppar. Fördela hummerblandningen i fyra cocktailglas, sätt in i kylen.

Gele:
Mixa tomaterna i en mixer. Lägg en våt handduk över en sil. Häll tomatmixen genom handduken och silen. Tryck ut tomatvattnet, tills det bli ca 3 dl.

Blötlägg gelatinbladen. Smält försiktigt gelatinet med 0,5 dl av tomatvattnet. Blanda med resten av tomatvattnet och ställ sedan in blandningen i kylen, någon timma (gelén ska få en halvtjock konsistens).

Lägg 2 msk av gelén på varje hummercocktail, ställ kallt igen.

Så här lång kan man förbereda dagen innan!

Garnityr:
Skär tomaterna i tärningar (efter att ha tagit bort de blöta kärnorna), blanda med dillen. Vispa crème fraîchen och smaksätt med salt och peppar. Fördela tomatsalladen i varje cocktailglas. Toppa med en kula crème fraîche, löjrom och garnera med hummerklon.

Övriga rätter i Tinas Nyårsmeny se länkarna till höger.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi