Hoppa till huvudinnehåll

Hummerpasta

För ca. 10 euro får man grunden till denna festliga och med Michaels ord också ungdomliga rätt på tubhummer.

Ingredienser

Anvisningar: 

För ca. 10 euro får man grunden till denna festliga och med Michaels ord också ungdomliga rätt på tubhummer. Kanske inte något man tillreder till vardags men vill man ha pasta som bjudmat kan det knappast bli bättre än det här. Hummerfond finns att köpa färdigt på flaska – låt den reducera tillsammans med lite vatten så ger den mera smak. Små portioner räcker för det här är mättande och exklusivt men inte särskilt svårt.

Reducera vatten och hummerfond i en kastrull tills ca. hälften kvarstår. Vispa ut mjölet i mjölk och häll i kastrullen. När såsen börjar tjockna tillsätts grädde, pressad vitlök och sockerärter. Låt såsen koka några minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Lägg till sist i hummerköttet och låt det bli varmt. Koka inte för då blir hummern seg. Blanda såsen med nykokt pasta.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi