Hoppa till huvudinnehåll

Äppelchutney

Äpplechutney i en glasburk i Strömsö köket
Het äppelchutney som nyhet för julbordet. Länkar till Michaels andra smaksättare av julen längst ner i artikeln. Äpplechutney i en glasburk i Strömsö köket Bild: Yle / Strömsö Strömsö (tv-program),Recept,äpple,chutney

En chutney med lite styrka och en god sötma. Det karamelliserade sockret ger chutneyn en nötaktig smak. Gott tillsammans med t.ex. julskinkan.

Ingredienser

Anvisningar: 

Värm upp en stekpanna och karamellisera sockret i den. Var noga med att inte bränna sockret, det skall bara få en gyllenbrun färg.

Sätt sedan i äppelklyftor, hackad lök, vinäger, chili, salt, peppar och vatten.

Låt koka tills trög konsistens, ca 15 minuter.

Smaka av med salt och peppar. Låt kallna.

Häll upp i fina burkar, förvara i kylskåp.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi