Hoppa till huvudinnehåll

Vitlöks- och rosmarinolja

Vitlök och rosmarinolja i en flaska och köttfärskrydda i en presentpåse
Vitlöks- och rosmarinolja och köttfärskrydda som nyheter för julbordet. Länkar till Michaels andra smaksättare av julen längst ner i artikeln. Vitlök och rosmarinolja i en flaska och köttfärskrydda i en presentpåse Bild: Yle / Strömsö Strömsö (tv-program),Recept,Vegetabilisk olja,Rosmarin,vitlök

Smaksatta oljor kan man steka i eller så kan man t.ex. smaksätta salladsdressingar med dem.

Ingredienser

Anvisningar: 

Koka upp oljan tillsammans med vitlöksklyftorna ca 10 minuter.

Töm den heta oljan i en skål tillsammans med rosmarinkvistarna.

Låt dra tills oljan kallnat, sila och häll på burk.

Tilläggsinfo: 

Smaksatta oljor kan man steka i eller så kan man t.ex. smaksätta salladsdressingar med dem. Prova också på chili som smaksättare eller andra lämpliga örter.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi