Hoppa till huvudinnehåll

Gratinerade ädelost- och skinkwraps med basilika-crème fraîche

Matias Jungar och Michael Björklund i Strömsös kök.
Matias Jungar och Michael Björklund i Strömsös kök. Bild: Yle/Strömsö Strömsö,Matias Jungar,Michael Björklund

Michaels filosofi då det gäller restmat är att sträva så långt bort från originalet som möjligt. Här möts trend och tradition då julskinkan slås in i en wrap. Och trots att man har ätit sig mätt på julskinkan skall man ge den här rätten en chans. Crème fraîche smaksatt med basilika bidrar till att göra det här till en ny och fräsch smakupplevelse.

Ingredienser

  • 4 st tortilla- Gratinerade ädelost- och skinkwraps
  • 300 gram (g) julskinka- Gratinerade ädelost- och skinkwraps
  • 4 skiva champinjon- Gratinerade ädelost- och skinkwraps
  • 0.5 rödlök- Gratinerade ädelost- och skinkwraps
  • 50 gram (g) grönmögelost- Gratinerade ädelost- och skinkwraps
  • 2 deciliter (dl) ost- Gratinerade ädelost- och skinkwraps
  • 2 deciliter (dl) crème fraîche- Basilika creme fraiche
  • basilika- Basilika creme fraiche
Anvisningar: 

Gratinerade ädelost- och skinkwraps:
Blanda skinka, champinjoner, lök och mögelost. Bred ut blandningen som en strimma på tunnbröd eller tortillas och rulla ihop till wraps. Strö över riven ost.

Gratinera i ugn på 225° tills osten smält. Servera basilika-crème fraîche och morotsstavar till de gratinerade ädelost- och skinkwrapsen.

Basilika-crème fraîche:
Skär basilikan fint. Blanda den med creme fraiche och smaka av blandningen med salt och peppar.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi