Hoppa till huvudinnehåll

Risgryns- och apelsinpannacotta

Ett glas med pannacotta och apelsinklyftor.
Risgrynspannacotta och apelsinklyftor. Ett glas med pannacotta och apelsinklyftor. Bild: Svenska Yle / Strömsö apelsin,ris,panna cotta,Strömsö,Michael Björklund

Man kan gömma det mesta i en pannacotta när man gjuter den i formarna – i den här versionen hittar man gårdagens gröt, smaksatt med kanel.

Ingredienser

Anvisningar: 

Pannacotta är en italiensk efterrätt. Grunden är kokt grädde som får stelna och sedan smaksätts på olika sätt. Man kan gömma det mesta i en pannacotta när man gjuter den i formarna – i den här versionen hittar man gårdagens gröt, smaksatt med kanel.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljstång. Tillsätt de urkramade gelatinbladen under omröring. Gjut smeten i glas så de blir halvfulla. Blanda gröt och kanel och klicka i blandningen ca 1 msk. Låt stå kallt och stelna. Garnera med apelsinfiléer.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi