Hoppa till huvudinnehåll

Sunes senapströmming

Julbordets måste för Matias, det är pappa Sunes senapsströmming. Här avslöjas familjehemligheten.

Ingredienser

Anvisningar: 

Julbordets måste för Matias, det är pappa Sunes senapsströmming. Här avslöjas familjehemligheten.

Riv skinnet från filéerna. Gör en ättikslag (så mycket att den täcker filéerna)
Blanda 1 dl ättika, 5 dl vatten, grovt salt (2-3 msk), nymald vitpeppar och ca. 1/2 dl finklippt dill. Låt filéerna ligga i ättikslagen i minst 10-12 timmar.
Häll bort ättikslagen. Gör en senapssås. Vispa först socker och senap, nymald vitpeppar och 1-2 tsk curry. Vispa sedan in olja i en tunn stråle tills en lämplig senapssåskonsistens uppnås och blanda i vinäger samt tillsätt mera finklippt dill. Varva strömming och sås och låt stå minst ett dygn. Rör om mellan varven. Serveras med mörkt bröd eller till kokt potatis.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi