Hoppa till huvudinnehåll

Inkokt sikfilé med dillmajonnäs

Lättare än såhär tillreder man inte fisk. Speciellt om man har ett buffébord med fiskrätter är det här en lämplig rätt.

Ingredienser

Anvisningar: 

Lättare än såhär tillreder man inte fisk. Speciellt om man har ett buffébord med fiskrätter är det här en lämplig rätt. Fisken skall serveras kall och blir garanterat saftig och smakrik då den får suga i sig av safterna från lagen. Sikfiléerna kan man byta ut mot lax, gös eller varför inte abborre.

Strö en msk salt över fiskbitarna. Låt de rimma ca en timme. Koka upp en msk salt, ättika, socker, vatten, timjan, lagerblad, kryddpepparkorn, skalad och hackad gul lök samt kanel. Lägg sikbitarna i en ugnsfast form och häll den kokade vätskan över dem. Låt sikfilén koka i ugnen på 100° till fiskens innertemperatur är 48°. Ta då ut fisken ur ugnen och låt den svalna i vätskan. Man kan också låta fisken stå i lagen tills den uppnår rätt temperatur det tar lite längre.

Blanda ihop majonnäs och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Servera dillmajonnäsen till den inkokta sikfilén.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi