Hoppa till huvudinnehåll

Halstrade pilgrimsmusslor med tomatmojjo

Skaldjur är oftast lättlagad mat om man inte väljer att krångla till det själv. Halstrade pilgrimsmusslor är extremt enkelt. Det här receptet är tänkt som en förrätt.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skaldjur är oftast lättlagad mat om man inte väljer att krångla till det själv. Halstrade pilgrimsmusslor är extremt enkelt. Det här receptet är tänkt som en förrätt. Pilgrimsmusslor hör inte till standardsortimentet i matbutikerna, åtminstone ännu. Butiksägarna nappar nog bara kunderna börjar fråga efter dessa härligt friska och fräscha råvarorna – vi hoppas också ni gör det!

Halstrade pilgrimsmusslor

Rensa pilgrimsmusslorna. På en del musslor sitter ännu en bit av ”strängen” kvar. Tag bort den. Stek pilgrimsmusslorna i smör precis innan servering. Musslorna behöver bara några sekunder på var sida. Dom skall bli benvita på yttre sidan, då är dom färdiga. Salta och peppra. Lägg en klick tomatmojjo på de halstrade pilgrimsmusslorna och toppa gärna med lite krutonger.

Tomatmojjo

Skär tomatfiléerna i tärningar. Fräs schalottenlökstärningarna lätt i lite olja, utan att de får färg. Tag från värmen och blanda i tomatfiléerna. Tillsätt tomatpuré, lite vinäger, vitlök och honung. Salta och peppra.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi