
En rätt som kräver lite arbete som garanterat lönar sig. Vårrullen och cappuccinon passar bra ihop men kan också serveras var för sig.
Ingredienser
- 1 kilogram (kg) kräfta- Kräftcappuccino
- 1 st gul lök- Kräftcappuccino
- 1 klyfta vitlök- Kräftcappuccino
- 0.5 deciliter (dl) vitt vin- Kräftcappuccino
- 1 matsked (msk) tomatpuré- Kräftcappuccino
- 8 deciliter (dl) vatten- Kräftcappuccino
- 2 deciliter (dl) grädde- Kräftcappuccino
- 1 matsked (msk) citronsaft- Kräftcappuccino
- 3 deciliter (dl) krutonger- Kräftcappuccino
- 1 deciliter (dl) kokt fisk- Kräftvårrulle
- 1 deciliter (dl) kräftstjärtar- Kräftvårrulle
- 0.5 deciliter (dl) gul lök- Kräftvårrulle
- 1 matsked (msk) crème fraîche- Kräftvårrulle
- 1 st ägg- Kräftvårrulle
- vårrulledeg- Kräftvårrulle
En rätt som kräver lite arbete som garanterat lönar sig. Vårrullen och cappuccinon passar bra ihop men kan också serveras var för sig. Vill man göra en enklare version kan man också servera cappuccinon med brödkrutonger. Vårrulledegen hittar man i asiatiska specialaffärer. Degplattorna torkar snabbt. Därför bör man linda in dem i en våt duk eller hålla dom under plastfolie medan man gör rullarna.
Kräftcappuccino
Skala kräftorna, lägg kräftköttet åt sidan. Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs i kastrull, tillsätt vitt vin, kräftskalen och tomatpurén. Häll på vatten samt grädden. Låt sjuda i tio minuter. Sila bort kräftskalen och löken. Smaka upp soppan med salt och peppar samt lite citronsaft.
Vid servering, fördela kräftstjärtarna i kaffekoppar. Skumma upp soppan med en stavmixer och häll på den heta, skummiga soppan. Servera kräftvårrullen till.
Kräftvårrulle
Blanda ihop alla ingredienser utom degen. Tag vårrullsdegen och fyll dem med smeten. Fritera vårrullarna gyllenbruna precis innan servering.