Hoppa till huvudinnehåll

Honungsmarinerad kyckling med rotfrukter och spenat

Niklas Ekstedt bjuder i första programmet av Mat med Niklas på en smaskig kyckling som huvudrätt. Den härliga marinaden med soya och honung kan mycket väl utnyttjas även för andra rätter.

Ingredienser

Anvisningar: 


Sätt ugnen på 175°C. Blanda till marinaden. Bind ihop kycklingen. Skala citronen, skär loss en liten bit för att gnida in kycklingen med och tryck därefter in resten av citronen i kycklingen och pensla med marinaden.

Skala rotfrukterna, dela dem i lagom stora skivor eller klyftor och lägg dem på en plåt. Strö över örtkryddorna. Ställ in kycklingen på ett galler. Lägg in en bit aluminiumfolie i ugnens botten för att samla upp vätskan. Efter en halvtimme är det dags att ställa in plåten med rotfrukterna längst ner i ugnen.

Låt såväl kycklingen som rotfrukterna baka i ugnen i drygt en timma (rotfrukterna tar något kortare tid). Pensla kycklingen med marinaden under tiden. Ta ut rotfrukterna när de är klara, häll över på ett fat och vänd ner bladspenaten i rotfrukterna.

Tips:
Du kan även använda en eldfast form till rotfrukterna.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi