Hoppa till huvudinnehåll

Vårrullar med sweet chili dip

Man kan skapa väldigt varierande rätter av kål. Här en asiatisk kål(vår)rulle med chilidip med sting.

Ingredienser

Anvisningar: 

Vitkål är en mycket användbar råvara som håller sig fräsch i kylskåpet en lång tid. Man kan dessutom skapa väldigt varierande rätter av kål. Här tre stycken från helt ”skilda världar” – en klassisk amerikansk cole slaw, en asiatisk kål(vår)rulle med dip och traditionella finländska kåldolmar – med lite åländskt påbrå. (Se länkarna till höger för de två andra recepten.)

Fyllningen:
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Fräs grönsakerna snabbt. Tillsätt soja, sweet chilisås, curry och fräs lite ytterligare. Smaka av med salt, peppar och koriander. Låt svalna.

Vårrullarna:
Dela vårrullebladen mitt itu. Ta bara fram några i taget så att de inte torkar. Lägg ett par tsk fyllning på varje ark. Pensla kanterna med äggula och vik ihop till paket. Fritera vårrullarna i olja tills de får en fin färg. Man kan också lägga dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja. Sedan sätter du in dem i ugnen ca 10 minuter tills de börjar få färg. Servera vårrullarna med dip.

Sweet chili dip
Rör ner sweet chili sås i gräddfilen, smaka av med salt.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi