Hoppa till huvudinnehåll

Caesarsallad på varm macka

Niklas mat
Niklas mat Bild: SVT / Andreas Hillergren 4087 3001 000

Niklas gör två sorters varma mackor; här är den första med caesarsallad och den andra är en quesadillavariant.

Ingredienser

Anvisningar: 

För dig som vill ha ett smalare alternativ:
Minska mängden olivolja.

Gör krutonger genom att tärna formfranskan och rosta tärningarna i en het stekpannan med olivolja och salt.

Blanda till en dressing av äggula, olivolja, vitvinsvinäger, den pressade vitlöken, finhackade sardeller, worcestershiresås och riven parmesanost. Smula ner baconet. Riv salladen i lagom bitar och vänd ner den i dressingen.

Hetta upp stekpannan häll i lite olivolja. Vänd de grova brödskivorna i oljan. Lägg upp på ett fat och fördela Ceasarsalladen på brödskivorna. Strö rikligt med hyvlad parmesan över.

Tips:
vill du ha en matigare sallad? Blanda i lite strimlad grillad kyckling.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi