Hoppa till huvudinnehåll

Oxrullader med tomatcouscous

Niklas mat
Niklas mat Bild: SVT / Andreas Hillergren 4087 3001 000

Niklas tar fasta på enkla, billiga råvaror som han tillreder på ett lite annorlunda sätt. Det blir bl.a. den svenska klassikern oxrullader, här med ett nytt tillbehör - tomatcouscous.

Ingredienser

Anvisningar: 

Blanda färsen med äggula, senap, krossad vitlök och timjan. Krydda blandningen med salt och peppar. Lägg ut skivorna av nötinnanlår och bred på fyllningen. Toppa med lite hackad persilja. Rulla sedan ihop köttet och fäst med tandpetare. Smält smör och eventuellt lite olja i en stekpanna. Bryn rulladerna runtom och slå på vin.

Sås:
Fräs hackad lök med lite smör i en kastrull. Tillsätt lite mjöl, 1½ dl buljong (½ tärning i 1½ dl vatten) och grädden/mjölken. Smaka av med en klick senap.

Låt köttet puttra på svag värme till det är mört (ungefär 30-45 minuter). Häll såsen över rulladerna och låt det sjuda i ett par minuter. Ta bort tandpetarna innan servering.

Couscous:
Koka upp vatten och lägg i en halv buljongtärning. Häll det kokheta vattnet över couscous i en djup skål. Täck över skålen med plastfilm och låt stå i ungefär sju minuter. Värm krossad tomat i en kastrull, smaksätt med timjan, salt och peppar. Vänd sedan ner den krossade tomaten i couscousen, tillsätt lite olivolja. Klart!

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi