Hoppa till huvudinnehåll

Pannbiffar med pastagratäng

Hur får man 200 kronor (ca 20 euro) att räcka till middag för hela familjen under fyra dagar? Den svenske kocken Niklas Ekstedt ställs inför en riktig utmaning. Den första rätten blir pannbiff med pastagratäng.

Ingredienser

Anvisningar: 

För dig som vill ha ett smalare alternativ:
Ersätt blandfärs med nötfärs, mjölk med lättmjölk, grädde med matlagningsgrädde och minska mängden olja.

Sätt ugnens övervärme på 190 grader. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Häll av vattnet och fräs pastan med lite lök, olja och hackad persilja. Salta och peppra. Häll över allt i en form och toppa med ost och gratinera på övervärmen i ugnen.

Värm mjölken i en kastrull på spisen. Häll ströbröd i mjölken och låt det svälla till en grötig konsistens. Arbeta ihop ströbröds-blandningen med köttfärs, hackad lök, senap, ägg, salt och peppar.

Forma fyra stora biffar och stek dem på båda sidor i en stekpanna med lite olivolja. Häll på grädde och senap. Krydda med salt och peppar och låt alltsammans koka ihop i ungefär en minut. Efterstek biffarna tills gratängen blir klar. Lägg upp och servera.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi