Hoppa till huvudinnehåll

Färskostdipp i två varianter

Varför nöja sig med butiksdipper när det är såhär lätt och gott att göra sina egna?!

Ingredienser

Anvisningar: 

Blanda filmjölk och gräddfil i en kastrull och värm upp under omrörning tills det blir lite mer än fingervarmt (cirka 50 grader). Häll massan i en silduk (en kökshandduk i ett durkslag fungerar bra). Låt rinna av i ungefär tolv timmar. Vill du att färskosten ska ha en lösare konsistens behöver du inte låta osten rinna av lika länge.

Dela ostmassan i två delar och smaksätt. Hacka ingredienserna och blanda ner i färskosten.

Färskosten håller sig ungefär en vecka i kylen.

Tips:
Ställ in dippen i kylskåp i några timmar innan servering för att smaken ska hinna mogna. Servera med grönsaksstavar av exempelvis sparris, paprika och blomkål.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi