Hoppa till huvudinnehåll

Rostad ananas med vanilj och mynta-limegranité

Den här efterrätten görs i två steg, eftersom granitén måste frysas i minst sex timmar. Men vi kan garantera att den är väntan väl värd!

Ingredienser

Anvisningar: 

Den här efterrätten görs i två steg, eftersom granitén måste frysas i minst sex timmar.

Värm upp vattnet, vinet och sockret. Tillsätt limejuice och hackad mynta. Blanda allt och låt det dra några minuter. Häll över i ett fryståligt kärl. Frys in över natten (minst sex timmar).

Skala och dela ananasen i fyra delar. Skär bort stammen. Stick därefter in små bitar av vaniljstången i ananasen (tänk nejlikor i apelsinen till julen) och rosta i en stekpanna med osaltat smör. Tillsätt socker. Låt eftersteka på låg värme i pannan (eller ugnen).

Ta ut den frysta juicen ur frysen och skrapa upp den med en gaffel till en snöig konsistens, en granité. Lägg upp med ananasen och servera!

Tips:
Kyl tallrikarna i frysen före servering.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi