Hoppa till huvudinnehåll

Tomat- och currysoppa

Tomat, vinäger och currysmör, därav kommer smaken till denna delikata soppa som får stå som förrätt i Niklas pingstbuffé.

Ingredienser

Anvisningar: 

Tomatjuice
Mixa tomaterna med vinäger och socker i en mixer (tillsätt eventuellt lite vatten). Sila allt igenom en finmaskig sil direkt ner i en kastrull. Värm tomatjuicen på mellanvärme.

Currysmör
Vänd ner curryn och gurkmejan i smöret. Smaka av med salt. Blanda med en gaffel.

Klicka ner currysmöret i den varma juicen och vispa ut det i kastrullen så att du får en vackert rödgul soppa. Tillsätt eventuellt lite grädde.

Häll över soppan i en större kastrull. Om såsen är för tjock, tillsätt en skvätt kall lättmjölk och skumma upp soppan med en stavmixer under uppvärmning. Garnera gärna med färska örter.

Tips:
1. Fyll vispen med currysmöret och vispa ut det direkt i kastrullen. 2. Värm de djupa tallrikarna i mikron före servering.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi