Hoppa till huvudinnehåll

Kokt hälleflundra med potatis- och rotselleripuré

Många anser flundran vara den godaste av våra inhemska fiskar, och än fler är säkert av den åsikten efter denna rätt som får pricken på i:et av den delikata rotselleripurén.

Ingredienser

Anvisningar: 

Låt hälleflundran sjuda i en kastrull i en lag bestående av vatten, limeklyftor, lök, koriander, stjärnanis, persilja, kryddpeppar, kardemumma, lagerblad och fiskbuljong under tättslutande lock i ungefär 20 minuter.

Koka rotselleri och potatis i en kastrull med osaltat vatten tills den blir mjuk (ungefär 20 minuter). Pressa selleri och potatis med en potatispress direkt ner i en kastrull, tillsätt grädde och smör. Rör om under värme. Salta och peppra.

Servera fisken med den varma selleripurén och lite olivolja. Toppa med basilika.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi