Hoppa till huvudinnehåll

Friterade wontons på grönsaksbädd

En festlig rätt för den kräsne vegetarianen.. Den ser kanske jobbigare ut än den är eftersom den innehåller så många olika ingredienser . Men här är det bara att bjuda in matgästerna i köket och skära grönsaker.

Ingredienser

Anvisningar: 

En festlig rätt för den kräsne vegetarianen.. Den ser kanske jobbigare ut än den är eftersom den innehåller så många olika ingredienser . Men här är det bara att bjuda in matgästerna i köket och skära grönsaker. Wontonbladen kommer från Kina och är gjorda på vetemjöl och vatten. Wontonblad och svart bönsås hittar man i asiatiska specialaffärer.

Friterade wontons:
Stek löken i lite olja tills den är genomskinlig. Lägg i morot, squash, salladslök, tofu, vitlök, ingefära, chili samt koriander och låt allt fräsa några minuter. Tillsätt några droppar tabasco samt ¼ tsk svart bönsås. Salta och peppra blandningen och tag den av värmen. Tillsätt limesaft. När blandningen svalnat lite, forma den till 16 jämnstora bollar. Lägg en boll i mitten av varje wontonskal. Fukta skalets hörn med lite vatten och vik ihop dem till mitten, knip om. Fritera försiktigt paketen i olja ca 2 minuter och lägg dem på hushållspapper för att rinna av.

Grönsaksbädd:
Hetta upp lite olja och stek den skållade paprikan. Salta och peppra, droppa några droppar tabasco över.. Stek sedan sockerärterna snabbt, häll över 2 msk bönsås. Servera grönsaksblandningen i svart bönsås till friterade wontons.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi