Hoppa till huvudinnehåll

Smörgåstårta med oliver och parmaskinka

Niklas mat
Niklas mat Bild: SVT / Andreas Hillergren 4087 3001 000

Niklas Ekstedt firar Sveriges nationaldag får sig den traditionella smörgåstårtan en rejäl ansiktslyftning.

Ingredienser

Anvisningar: 

Hacka persiljan och hälften av ruccolasalladen. Blanda med räkorna i en skål. Blanda ner halva mängden crème fraiche. Salta peppra. Använder du grovkaka: skär till brödet i lager. Smöra eventuellt brödet.

Varva sedan bröd med räkröra, skivade tomater och strimlad parmaskinka i lager efter lager till en tårta. Toppa med resterande crème fraiche samt ruccolasallad, tomater, oliver och parmaskinka.

Tips:
Ett enklare sätt att göra smörgåstårta är att använda en springform om du vill ha mer stöd i "bygget".

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi