Hoppa till huvudinnehåll

Saffransrisotto med chorizo och inkokta tomater

Niklas mat
Niklas mat Bild: SVT / Andreas Hillergren 4087 3001 000

Det finns många sätt att tillreda och äta korv utöver den traditionella grillade varianten. Prova på denna läckra rätt med chorizokorv och en härlig krämig risotto.

Ingredienser

Anvisningar: 

Finhacka löken och låt den svettas i lite olivolja. Koka riset enligt anvisningarna på paketet, men ersätt hälften av vattnet med kycklingbuljong. När riset är färdigkokt, tillsätt vin och resten av buljongen i omgångar. Rör om. Tillsätt saffran och riven ost. Rör om. Tillsätt eventuellt lite olivolja.

Hacka tomaterna och fräs dem tillsammans med korv i en het panna. Vänd ner färsk basilika i korvröran. Tillsätt lite vitt vin och timjan. Lägg upp risotton och korvröran i djupa tallrikar. Toppa med lite basilika.

Obs! Det är viktigt att risotton är krämig. Vid behov: tillsätt vätska (vin eller buljong) under tillagningen.

Avorioris (heter egentligen arborioris eller arboreoris) är ett specialbehandlat ris med gulaktig färg. Ett bra risottoris som kommer från Italien.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi