Hoppa till huvudinnehåll

Basilikajordgubbar med vit chokladsoppa

Niklas mat
Niklas mat Bild: SVT / Andreas Hillergren 4087 3001 000

Läckrare än så här blir det bara inte! Vit choklad, basilika och jordgubbar, en kombination gjord i himlen verkar det som...

Ingredienser

Anvisningar: 

Basilikajordgubbar:
Mixa socker, basilika och mynta i en matberedare. Snoppa och skölj jordgubbarna. Blanda jordgubbarna och den färdiga basilika- och myntablandningen i en skål. Täck med plastfolie. Låt dra i kylen i tio minuter.

Vit chokladsoppa:
Finhacka den vita chokladen och smält den i en plastbytta i mikron (eller i ett vattenbad på spisen på låg värme). Rör om med jämna mellanrum. Häll ner mjölken försiktigt, lite i taget, i den smälta chokladen och vispa kraftigt samtidigt. Ställ in den färdiga chokladsoppan i kylskåpet och låt kallna. Soppan serveras kall tillsammans jordgubbarna. Garnera med basilika och/eller mynta.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi