Hoppa till huvudinnehåll

Sparrissallad med förlorat ägg

Niklas mat
Niklas mat Bild: SVT / Andreas Hillergren 4087 3001 000

En härlig sparrissallad med pocherade ägg och distinkt smak av olivolja, vinäger och dijonsenap.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skala eventuellt sparrisen och koka den i saltat vatten. Dela sparrisen i tre delar. Koka upp nytt vatten i en kastrull. Dra ner värmen så att vattnet sjuder. Tillsätt vinäger och en nypa salt. Knäck äggen direkt i vattnet, försiktigt ett och ett. Ta upp äggen efter ungefär två minuter. Det går lika bra att knäcka ägget i liten skål som får flyta på vattnet. Häll över ägget i kastrullvattnet när ägget börjar bli vitt.

Blanda dijonsenap, olivolja och sallat i en stor skål. Salta och peppra. Blanda ner sparrisen och lägg äggen ovanpå. Salta och ringla över lite olivolja.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi