Hoppa till huvudinnehåll

Nooras vintips till kräftrisotto

Noora har valt ett riktigt klassiskt, fräscht, mineraliskt vitvin från ett vinområde söder om Paris, nära Chablis, som är gjort på Sauvignon Blanc-druvor.

Anvisningar: 

När det handlar om skaldjur passar oftast druvsorterna Sauvignon Blanc och Riesling ypperligt bra. Skaldjur passar med fräscha aromer som har toner av sparris, nässla, grön paprika, citrusfrukter och mineraler. Kräftor, pilgrimsmusslor, räkor, hummer och blåmusslor serveras också ofta med ganska fräscha tillbehör. Så finns det många olika slags varianter av dessa druvsorter och man kan välja en lättare eller kraftigare och en torrare eller sötare variant enligt behov.

Sauvignon de Saint-Bris,
Brochard

Jag har här valt ett riktigt klassiskt, fräscht, mineraliskt vitvin från ett vinområde söder om Paris, nära Chablis, som är gjort på Sauvignon Blanc-druvor. Gös är inte en så kraftig fisk och kräftskummet är heller inte alltför kraftigt p.g.a. den skummiga konsistensen så mitt vinval är elegant och fräscht.

Kräftrisotto med halstrad gös och kräftskum

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi