Hoppa till huvudinnehåll

Sparrispilaff med vitlök

Ris är ett tillbehör som passar bra både till vardag och fest. Med några extra tillbehör piffar man snabbt upp gårdagens ris till en välsmakande pilaff.

Ingredienser

Anvisningar: 

Ris är ett tillbehör som passar bra både till vardag och fest. Med några extra tillbehör piffar man snabbt upp gårdagens ris till en välsmakande pilaff. Sparrisen kan bytas ut mot t.ex. stekt svamp eller sockerärter och förkokta morotsskivor.

Pilaff:
Hetta upp smör i en stor stekpanna. Tillsätt den lökbåtarna och vitlöken och stek sakta tills löken mjuknat. Tillsätt då riset och stek en stund. Rör till sist i den förkokta sparrisen och finhackad persilja. Salta och peppra. Servera som tillbehör till t.ex. fisk eller kyckling eller helvegetariskt med en klick creme fraiche på.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi