Hoppa till huvudinnehåll

Tiramisu

Niklas mat
Niklas mat Bild: SVT / Andreas Hillergren 4087 3001 000

Den här klassiska italienska efterrätten får munnen att vattnas oberoende tillfälle!

Ingredienser

Anvisningar: 

Blanda kaffe och likör i en skål. Skilj äggulorna från vitorna. Ta fram en ny skål och vispa socker och äggulor fluffigt, tillsätt mascarponeost. Vispa grädden och blanda ner den i äggule- och mascarponeblandningen. Vispa äggvitorna till mjukt skum. Vänd hastigt ner dem i mascarponeblandningen. Tillsätt lite pressad citron.

Doppa den mörkare sidan av kexen i kaffe- och likörblandningen så att kexen suger upp vätskan. Lägg därefter kexen i en gratängform och varva med smeten. Garnera med kakao och låt stå svalt i ungefär två timmar innan servering.

*Savoiardikex är långa, smala kex från Italien. De kallas också för ladyfingers. Kexen är hårda i torrt tillstånd, men får sockerkakskonsistens när de doppas i kaffeblandningen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi