Hoppa till huvudinnehåll

Chokladmousse i sifon

Niklas mat
Niklas mat Bild: SVT / Andreas Hillergren 4087 3001 000

En smaskig efterrätt som du dock behöver en sifon för att kunna tillreda.

Ingredienser

Anvisningar: 

Värm grädde. Hacka eller bryt ner chokladen direkt i kastrullen så att den smälter och blandas under omrörning. Tillsätt mjölk. Vispa. Blötlägg gelatinet i kallt vatten, krama ur och låt det lösas ut i chokladen. Häll över allt i sifonen och skruva ihop den. Skruva i patronen så att gasen löses ut. Ställ in sifonen uppochner i kylen i ungefär en timma.

Servering: spruta/tryck ut moussen direkt ner i serveringsglas eller bägare.

Du behöver en gräddsifon med en N20-patron. Obs! Det går inte att använda en kolsyrepatron!

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi