Hoppa till huvudinnehåll

Vaniljcheesecake med rödvinsinkokta bigarråer

Niklas mat
Niklas mat Bild: SVT / Andreas Hillergren 4087 3001 000

En cheesecake toppad med mynta och finess!

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en springform. Smula ner digestivekex och smör i en skål, blanda. Pressa ner blandningen i den smorda formen. Grädda i ugnen i ungefär tio minuter.

Höj ugnsvärmen till 200 grader. Blanda philadelphiaost, socker och majsmjöl i en skål. Tillsätt rivet limeskal. Vispa med elvisp. Tillsätt två ägg. Vispa på halvfart. Dela vaniljstången och gröp ur märgen och blanda ner i smeten. Vispa. Tillsätt grädde under vispning. Häll smeten i springformen så att den täcker digestiveblandningen. Jämna till smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 30 minuter. Låt svalna i tre timmar i rumstemperatur och därefter i kylskåpet tills att kakan är ordentligt kall och fast.

Rödvinsinkokta bigarråer:
Värm bigarråerna tillsammans med rödvin, socker, skalet från vaniljstången, nejlikor och kanel i en kastrull. Det ska inte koka, bara sjuda. Ta kastrullen från spisen och låt bigarråerna svalna i lagen. Lyft upp dem ur lagen och servera tillsammans med cheesecaken. Toppa med mynta.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi