Hoppa till huvudinnehåll

Heta cajunkräftor

Niklas mat
Niklas mat Bild: SVT / Andreas Hillergren 4087 3001 000

Denna vecka är det säsongsfinal för Mat och då bjuder Niklas in Tina Nordström och Pelle Westman till en riktigt färgstark fest. Temat för dagen är det amerikanska cajunköket och det blir heta cajunkräftor till förrätt.

Ingredienser

Anvisningar: 

Koka upp vatten i en stor kittel. Tillsätt potatis och koka i tio minuter. Lägg i majs som delats i tredjedelar, halverade lökar, halverad citron och övriga kryddor. Låt allt koka i 15-20 minuter eller tills potatisen och majsen är färdig (används majskolv på burk ska majsen bara koka med i tio minuter). Tillsätt lite socker. Lägg i kräftorna. Se till så att lagen täcker kräftorna.

Kräftkoket är klart så fort kräftorna hunnit bli varma. Låt stå under lock fram till servering. Häll av vätskan och servera allt på tidningspapper eller en pappersduk.

Gumbofilé är en aromatisk krydda gjord av torkade och malda blad från sassafrasträdet. Den hjälper anrättningen att få en simmig konsistens.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi