
Båtmat som bäst. Här är tre enkla rätter som man snabbt tillreder i ett enkelt och litet kök. Minimal tid för maximal njutning kunde konceptet kallas.
Ingredienser
- 6 deciliter (dl) nypotatis- Potatisragu
- 1 deciliter (dl) smör- Potatisragu
- 0.5 deciliter (dl) rödlök- Potatisragu
- 1 deciliter (dl) sockerärtor- Potatisragu
- 2 matsked (msk) dill- Potatisragu
- senapssill- Potatisragu
- 1 paket färsk pasta- Skärgårdspasta
- 200 gram (g) kallrökt lax- Skärgårdspasta
- parmesan- Skärgårdspasta
- ruccola- Skärgårdspasta
- olivolja- Skärgårdspasta
- 2 matsked (msk) smör- Jordgubbskaramell
- 1 deciliter (dl) socker- Jordgubbskaramell
- 4 deciliter (dl) jordgubbar- Jordgubbskaramell
- 1 deciliter (dl) vit choklad- Jordgubbskaramell
- 2 matsked (msk) konjak- Jordgubbskaramell
Flambering av jordgubbar i trånga utrymmen kräver kanske lite övning men bjuder du på Michaels jordgubbskaramell under semestern, kan vi garantera en smaksuccé. Här möts knäckigt socker med jordgubbarnas friska smak.
Och för ovanlighetens skull ett bidrag från Matias – skärgårdspastan är en given rätt på hans båtsemestrar.

Fräs nypotatis i lite smör i en panna. Tillsätt efter en stund rödlök, sockerärter och dill. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp potatisragun på en tallrik och servera senapssill till.

Koka färskpastan i lättsaltat vatten. Skär under tiden den kallrökta laxen i bitar och hyvla parmesanen eller skiva den tunt med en potatisskalare. Häll vattnet från pastan, blanda i ost och lax och allra sist ruccola, olivolja och svartpeppar.

Sätt rikligt med smör i pannan. Karamellisera sockret i smöret. Lägg i jordgubbarna och flambera med lite cognac. Strö riven vitchoklad över och servera genast. Droppa eventuellt på några droppar citron om så önskas.
